Ramai orang nak buat duit dari online tapi masih tak reti. Seminar dah pergi banyak. Webinar dah tengok banyak. Tapi masih tak buat duit dengan banyak.

Nasihat saya…

Buat apa yang anda ada dulu di tangan.

Okay. Saya akan straight to the point. Saya yakin semua orang ada kemahiran masing-masing.

Jadi pergilah jual produk digital. Sama ada anda promote produk digital orang lain atau anda buat sendiri produk digital tu.

Sebab anda boleh masukkan knowledge anda dalam produk digital anda tu.

Produk digital tu pulak boleh buat 2 jenis. Sama ada buat eBook (tulis guna Word) atau eVideo (rekod guna laptop).

Kenapa Anda Patut Buat Produk Digital

Text

Kesemua produk digital yang dijual sebenarnya adalah berlandaskan kepada Informasi.

Manusia ni sampai bila-bila perlukan knowledge baru. Tak kesah lah pasal apa pun. Sebab tu produk digital ni senang nak jual. Senang jugak buat duit.

Yang best pasal produk digital ni adalah sebab:

  1. Takde tarikh luput.
  2. Tak perlu kejar trends.
  3. Kos nak buat murah.
  4. Banyak niche yang kita boleh masuk.
  5. Dan banyak lagi lah sebenarnya…

Tapi, nasihat saya, kalau nak start tu pergilah start dengan buat eBook dulu.

Sebab platform untuk promote eBook ni lebih besar. Banyak platform yang anda boleh masuk.

List Platform / Tempat Menjual eBook

  1. Amazon.com
  2. Fiverr.com
  3. Feiyr.com
  4. Blurb.com
  5. Google Play
  6. E-Junkie
  7. Lulu.com

Dan banyak lagi sebenarnya. Kalau saya list semua memang panjang betul artikel kali ni. So biarlah saya list 7 tempat ni je dulu. Itu pun bagi saya dah cukup banyak dah.

Kalau anda ada publish eBook anda dekat 7 tempat ni pun memang anda dah dapat buat duit banyak gila dah.

Dan duit tu pulak dalam Dollar$ tau. Bukan Ringgit Malaysia. Kawan saya sorang tu dah buat lebih RM14,698.45 dah sebulan. Anda bila lagi nak buat?

Sekarang dah nampak kenapa saya suruh anda buat eBook dulu? hehe..

Nah ini benda lagi best. Saya bagi “info” untuk anda tengok macam mana kawan saya sorang tu buat duit USD dengan menggunakan salah satu dari 7 list tempat jual eBook yang saya bagi tu.